#2 – Den Klassiske Drøm – Danmarks Underholdningsorkester

Din vært Christina Holm Dahl, som selv er sanger og iværksætter i kulturlivet, undersøger en særlig del af det klassiske musikliv, nemlig de, som skaber deres eget – organisationer, festivaler eller ensembler. De er alle startet indenfor en ikke uoverskuelig fortid – nogle har 25 år på bagen, andre 2 år.

Kriteriet er, at de bygger på en stærk kunstnerisk idé, tilbyder arbejde til musikere og er blevet en etableret spiller i det klassiske musikliv.

Gennem en række samtaler med skabere og videreførere søger Christina Holm Dahl svar på hvorfor gør de det de gør, hvad der driver dem, og hvordan de helt konkret gør.

Trods rygtet er den klassiske musik er nemlig slet ikke døden nær
? den bor bare mange og uventede steder.

 

Alle samtaler finder sted ‘ude i virkeligheden’ – derfor kan der forekomme baggrundsstøj og andre forbigående forstyrrelser i lyden.

 

I episode 2 taler Christina Holm Dahl med Mette Bugge Madsen og  Andreas Vetö, som er henholdsvis orkesterformand og direktør for Danmarks Underholdningsorkester.

Danmarks Underholdningsorkester er på en og samme tid 2 1/2 år gammelt og 75 år gammelt. Det opstod da Danmarks Radio nedlagde DRs Underholdningsorkester, et orkester som var kendt og elsket i hele Danmark.

Musikerne lod sig dog ikke nedlægge og i dag drives Underholdningsorkesteret som et projektorkester på basis af en økonomi skabt af særligt tre store danske fonde, samarbejde med dansk erhvervsliv, egenindtjening samt fra 2017 en særbevilling på finansloven. Som noget helt nyt er orkesteret også indgået i et 4-årisgt samarbejde med Viborg Kommune.

Hvordan det har været at gennemgå et så stort skift og hvordan orkesteret drives nu, kan du høre meget mere om her.

Lyt til episoden