#4 Den Klassiske Drøm – NordicOpera

Den Klassiske Drøm tager på besøg i operaens verden i en samtale med Merete Sveistrup, som er leder af NordicOpera.

NordicOpera var tidligere kendt som Øresundsoperaen ? men der er ikke kun tale om et navneskift, den kunstneriske ide har også flyttet sig. Det kan du høre meget mere om i samtalen.

Hvis du har lyttet med på de tidligere podcasts, vil du kunne høre, at der begynder at danne sig tråde imellem igangsætterne. De samme navne dukker op i nye sammenhænge og vigtigheden af et godt miljø og et godt netværk bliver tydeligere. Den Anden Opera nævnes flere gange. Det var et spillested for ny musikdramatik, beliggende midt i København og åben for de, som selv producerede uden om de store institutioner. Jesper Lützhøft, som jeg talte med sidst, i hans funktion af kunstnerisk leder for Athelas, var leder af Den Anden Opera i en længere periode og har derfor haft tæt kontakt også til NordicOpera, bl.a. i et samarbejde mellem Athelas og NordicOpera i operaprojektet Hamlet in Absentia.

Merete Sveistrup er kunstnerisk igangsætter med hud og hår og forstår på fascinerende vis at sætte kunst og iværksætteri sammen, så begge dele giver mening.

….

 

Hvad er Den Klassiske Drøm – er det livet som fastansat musiker og underviser eller er der en anden drøm? Er det klassiske musikliv en given størrelse eller er der plads til nytænkning i den stærke tradition?

Din vært Christina Holm Dahl, som selv er sanger og iværksætter i kulturlivet, undersøger en særlig del af det klassiske musikliv, nemlig de, som skaber deres eget – organisationer, festivaler eller ensembler. De er alle startet indenfor en ikke uoverskuelig fortid – nogle har 25 år på bagen, andre 2 år.

Kriteriet er, at de bygger på en stærk kunstnerisk idé, tilbyder arbejde til musikere og er blevet en etableret spiller i det klassiske musikliv.

Gennem en række samtaler med skabere og videreførere søger Christina Holm Dahl svar på hvorfor gør de det de gør, hvad der driver dem, og hvordan de helt konkret gør.

Trods rygtet er den klassiske musik er nemlig slet ikke døden nær
? den bor bare mange og uventede steder.

 

Alle samtaler finder sted ‘ude i virkeligheden’ – derfor kan der forekomme baggrundsstøj og andre forbigående forstyrrelser i lyden.

 

Lyt til episoden