#5 Den Klassiske Drøm – Home Opera

 

I dette afsnit taler Christina Holm Dahl med Hetna Regitze Bruun som er operasanger og leder og grundlægger af Home Opera, som er et i bogstaveligeste forstand mobilt operakompagni, hjemmehørende i Berlin.

Samtalen kommer langt omkring ? fra tanker om kunst og forretning og deres relationer og modsætninger over det at arbejde på tværs af landegrænser og med kulturforskelle til erfaringer med at være den første, der bygger en ny niche op.

Hetna Regitze Bruun har mange erfaringer med og refleksioner over hvordan man bygger op fra den gode ide til en bæredygtig forretning ? som ikke er offentlig støttet. Fascinerende og helt tydeligt et meget stort arbejde.

 

…….

Hvad er Den Klassiske Drøm – er det livet som fastansat musiker og underviser eller er der en anden drøm? Er det klassiske musikliv en given størrelse eller er der plads til nytænkning i den stærke tradition?

Din vært Christina Holm Dahl, som selv er sanger og iværksætter i kulturlivet, undersøger en særlig del af det klassiske musikliv, nemlig de, som skaber deres eget – organisationer, festivaler eller ensembler. De er alle startet indenfor en ikke uoverskuelig fortid – nogle har 25 år på bagen, andre 2 år.

Kriteriet er, at de bygger på en stærk kunstnerisk idé, tilbyder arbejde til musikere og er blevet en etableret spiller i det klassiske musikliv.

Gennem en række samtaler med skabere og videreførere søger Christina Holm Dahl svar på hvorfor gør de det de gør, hvad der driver dem, og hvordan de helt konkret gør.

Trods rygtet er den klassiske musik er nemlig slet ikke døden nær
? den bor bare mange og uventede steder.

 

Alle samtaler finder sted ‘ude i virkeligheden’ – derfor kan der forekomme baggrundsstøj og andre forbigående forstyrrelser i lyden.

 

Lyt til episoden